Inbouw afzuigkappen


Een afzuigkap is onmisbaar in uw keuken, maar ziet er niet altijd even mooi en strak uit. Geen zin in een opvallende afzuigkap in uw nieuwe keuken? Of helemaal klaar met uw huidige afzuigkap? Dan is een inbouw afzuigkap ideaal voor u! Inbouw afzuigkappen zijn haast onzichtbaar, doordat ze ingebouwd zijn in uw keukenkastjes. Zo heeft u geen last van vervelende luchtjes in uw keuken en toch geen storende afzuigkap in het zicht. Bij Afzuigkaponline bestelt u eenvoudig inbouw afzuigers van verschillende merken en met verschillende afmetingen.

Wat is een motorloze afzuigkap?

Er zijn twee soorten inbouw afzuigkappen beschikbaar. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen een geïntegreerde afzuigkap en een vlakscherm afzuigkap.

Geïntegreerde afzuigkappen

Een geïntegreerde afzuigkap zit ingebouwd in uw keukenkastjes. De afzuigkap zit tussen twee keukenkastjes in en wordt afgewerkt met hetzelfde paneel als de rest van uw keuken. Een lust voor het oog!

Vlakscherm afzuigkappen

Een vlakscherm afzuigkap is een uitschuifbare afzuigkap die u in uw keukenkastje monteert. Gaat u koken? Dan schuift u de afzuigkap uit en worden alle kookluchtjes opgevangen. Klaar? Dan schuift u de kap weer in en is deze zo goed als onzichtbaar!

Afzuigkap met motor

Afzuigkappen met motor zijn het meest bekend. Dit zijn de afzuigsystemen met luchtafvoer naar buiten. De afzuigkap blaast de lucht via een buis die richting het plafond gaat naar buiten. Een voordeel van dit systeem is dat het in sommige gevallen krachtiger is dan een motorloze afzuigkap en dat u de kracht van de afzuiger zelf kunt bepalen. Een nadeel kan zijn dat zo een afzuigkap met motor vaak meer geluid maakt.

Motorloze afzuigkappen

Daarnaast kunt u kiezen voor een motorloze afzuigkap. Deze afzuigkappen kunnen aangesloten worden op het centrale afvoersysteem van uw woning, waardoor de afzuigkap geen motor nodig heeft.

Een voordeel van een motorloze afzuigkap is dat deze minder lawaai maakt dan een afzuigkap met motor. Een nadeel is dat u de kracht van de motorloze afzuigkap niet zelf kunt regelen. Dit is afhankelijk van uw ventilatiesysteem. Deze afzuigkappen vind je in twee vormen: losstaande motorloze afzuigkappen en een motorloze afzuigkap in inbouwvorm.

Mogelijke afzuigsystemen voor uw ingebouwde afzuigkap

Kiest u voor een ingebouwde afzuigkap, dan zijn er drie opties voor wat betreft de luchtafvoer. Afzuigkappen kunnen een van de volgende drie verschillende soorten afzuigsystemen gebruiken om vervelende luchtjes af te voeren. Er is een luchtafvoer naar buiten, recirculatie en een centraal afzuigsysteem. Welk afzuigsysteem het beste bij u past, is afhankelijk van uw woonsituatie.

Luchtafvoer naar buiten

Luchtafvoer naar buiten betekent dat de lucht die de afzuigkap opzuigt via een buis richting het plafond naar buiten wordt geblazen. Dit is het meest bekende afzuigsysteem en hiervoor is een afzuigkap met motor nodig.

Recirculatie

Recirculatie is een interessante optie wanneer u geen afzuigsysteem naar buiten kunt maken, doordat u bijvoorbeeld in een appartement woont en geen gaten in de buitenmuur mag maken.

In plaats van vervelende geurtjes en dampen naar buiten te blazen, wordt de lucht bij dit systeem gefilterd. Daarvoor wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van koolstof- of plasmafilters.

Koolstoffilters zijn goedkoper, maar moet u 1 á 2 keer per jaar vervangen. Het voordeel van plasmafilters is dat ze ongeveer 15 jaar meegaan, maar deze filters zijn dan weer wat prijziger in de aanschaf.

Centraal afzuigsysteem

Wanneer uw woning beschikt over een centraal afzuigsysteem, kunt u uw inbouw afzuigkap hierop aansluiten. In dit geval kunt u gebruik maken een motorloze afzuigkap.

Wat zijn de voor- en nadelen van een motorloze afzuigkap?

Een motorloze afzuigkap heeft verschillende voordelen ten opzichte van een afzuigkap met motor. Het belangrijkste pluspunt van een motorloze afzuigkappen is dat ze een stuk minder lawaai maken. Het geluid van een afzuigkap wordt namelijk grotendeels veroorzaakt door de motor.

Een ander voordeel is dat de afzuigkap altijd aanstaat, wat zorgt voor extra ventilatie en minder vervelende luchtjes in uw woning. Er bestaan ook motorloze afzuigkappen die u wel uit kunt zetten. Bovendien zijn motorloze afzuigkappen vaak goedkoper dan een afzuigkap met motor.

Een nadeel van een motorloze afzuigkap kan zijn dat u de kracht van de afzuigkap niet zelf kunt regelen. De zuigkracht is afhankelijke van de centrale luchtafvoer van uw woning. Deze kan sterk of minder sterk zijn. In enkele gevallen kunt u de kracht zelf regelen via het centrale afzuigsysteem.

Verschillende soorten motorloze afzuigkappen

Bij Afzuigkaponline hebben we verschillenden soorten motorloze afzuigkappen beschikbaar. Kiest u voor een motorloze afzuigkap met een schuin of recht model?

Ook zijn er verschillende afmetingen beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor een motorloze afzuigkap van 60 cm breed, zoals de Airline 600 Motorloos Zwart of de CTW 600 Motorloos RVS, maar ook voor een motorloze afzuigkap van 90 cm breed, zoals de FOX 900 Motorloos of de Gusto 900 zwart motorloos.

Het is bij het aanschaffen van een afzuigkap verstandig het formaat van uw kookplaat aan te houden. Zo worden alle geurtjes goed afgevoerd. Voor optimale afzuiging kiest u voor een afzuigkap die iets breder is dan uw kookplaat.

Let er daarnaast op dat de afstand tussen uw kookplaat en de afzuigkap minimaal 65 centimeter is. Dit is van belang vanwege de veiligheid.

Afmetingen van uw inbouw afzuigkap

Weet u welk type afzuigsysteem het meest geschikt is én heeft u gekozen hoe de afzuigkap eruit mag komen te zien? Dan rest de laatste keuze: de grootte. Inbouw afzuigkappen zijn beschikbaar in verschillende formaten.

U kunt bij Afzuigkaponline kiezen voor een inbouw afzuigkap van 60 cm of een inbouw afzuigkap van 90 cm.

Bij het aanschaffen van een afzuigkap is het verstandig het formaat van uw fornuis of kookplaat aan te houden. Zo worden alle geurtjes goed afgevoerd. Voor optimale afzuiging kiest u voor een afzuigkap die iets breder is dan uw kookplaat. Houd er wel rekening mee dat de inbouwunit van de afzuigkap ook in de ruimte van uw keukenkastjes moet passen.

Let op: een grotere afzuigkap betekent niet per definitie een grotere afzuigcapaciteit.

Let daarnaast bij de aanschaf van uw afzuigkap op de afstand tussen uw kookplaat en de afzuiger. De hoogte van de kookplaat tot de afzuigkap moet vanwege de veiligheid minimaal 65 centimeter zijn.

Koop uw inbouw afzuigkap bij Afzuigkaponline!

Afzuigkaponline biedt zowel geïntegreerde- en vlakscherm afzuigkappen aan van verschillende merken. Onder andere de TF 6000 Davoline, de Inlinea 5200 en de Inlinea 7000. Doordat we rechtstreeks vanuit ons magazijn leveren, kunnen we onze afzuigkappen voor een voordelige prijs aanbieden.

U kunt uw afzuigkap eenvoudig online bestellen en bij u thuis laten afleveren. Wilt u uw afzuigkap liever eerst even zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Den Bosch. Maak van tevoren even een afspraak door te bellen naar 073-2600052 of te mailen naar info@afzuigkaponline.nl.
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. TF 6000 davoline wit TF 6000 davoline wit
  Aanbiedingsprijs € 89,95 Normale prijs € 149,96
 2. TF 6000 davoline TF 6000 davoline
  Aanbiedingsprijs € 89,95 Normale prijs € 159,95
 3. Inlinea 5200 Inlinea 5200
  Aanbiedingsprijs € 104,96 Normale prijs € 179,95
 4. Inlinea 7000 Inlinea 7000
  Aanbiedingsprijs € 129,95 Normale prijs € 199,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Loading...