Motorloze afzuigkappen


Bent u op zoek naar een motorloze afzuigkap voor in uw nieuwe keuken? Of is uw oude afzuigkap aan vervanging toe? Afzuigkaponline biedt een ruim assortiment motorloze afzuigkappen die kunnen worden aangesloten op het centrale afzuigsysteem van uw woning. Er zijn verschillende designs, afmetingen en merken beschikbaar en u kunt eenvoudig online bestellen.

Wat is een motorloze afzuigkap?

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen afzuigkappen met motor en motorloze afzuigkappen. Welk type afzuigkap het beste bij u past is afhankelijk van uw woning en het afzuigsysteem.

Afzuigkappen met motor zijn het bekendst. Deze afzuigkappen werken met een luchtafvoer naar buiten, bijvoorbeeld door middel van een buis naar buiten.

Een motorloze afzuigkap heeft, zoals de naam al aangeeft, geen motor. De afzuigkap kan worden aangesloten op het centrale afzuigsysteem van uw woning of flat, waardoor een losse motor in de afzuigkap overbodig is. Een centraal afzuigsysteem komt vooral voor in appartementen en flats, maar ook huizen kunnen van een centraal afzuigsysteem zijn voorzien.

Zo werkt een motorloze afzuigkap

De werking van een motorloze afzuigkap is heel simpel. Bij het installeren van de afzuigkap sluit u deze aan op het centrale afzuigsysteem in de keuken.

In de meeste gevallen kan de afzuigkap niet aan- of uitgezet worden en werkt hij dus altijd. In enkele gevallen is de kracht van de afzuigkap te regelen door de afzuigkracht van het centrale afzuigsysteem aan te passen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een motorloze afzuigkap?

Een motorloze afzuigkap heeft verschillende voordelen ten opzichte van een afzuigkap met motor. Het belangrijkste pluspunt van een motorloze afzuigkappen is dat ze een stuk minder lawaai maken. Het geluid van een afzuigkap wordt namelijk grotendeels veroorzaakt door de motor.

Een ander voordeel is dat de afzuigkap altijd aanstaat, wat zorgt voor extra ventilatie en minder vervelende luchtjes in uw woning. Er bestaan ook motorloze afzuigkappen die u wel uit kunt zetten. Bovendien zijn motorloze afzuigkappen vaak goedkoper dan een afzuigkap met motor.

Een nadeel van een motorloze afzuigkap kan zijn dat u de kracht van de afzuigkap niet zelf kunt regelen. De zuigkracht is afhankelijke van de centrale luchtafvoer van uw woning. Deze kan sterk of minder sterk zijn. In enkele gevallen kunt u de kracht zelf regelen via het centrale afzuigsysteem.

Verschillende soorten motorloze afzuigkappen

Bij Afzuigkaponline hebben we verschillenden soorten motorloze afzuigkappen beschikbaar. Kiest u voor een motorloze afzuigkap met een schuin of recht model?

Ook zijn er verschillende afmetingen beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor een motorloze afzuigkap van 60 cm breed, zoals de Airline 600 Motorloos Zwart of de CTW 600 Motorloos RVS, maar ook voor een motorloze afzuigkap van 90 cm breed, zoals de FOX 900 Motorloos of de Gusto 900 zwart motorloos.

Het is bij het aanschaffen van een afzuigkap verstandig het formaat van uw kookplaat aan te houden. Zo worden alle geurtjes goed afgevoerd. Voor optimale afzuiging kiest u voor een afzuigkap die iets breder is dan uw kookplaat.

Let er daarnaast op dat de afstand tussen uw kookplaat en de afzuigkap minimaal 65 centimeter is. Dit is van belang vanwege de veiligheid.

Motorloze afzuigkap voor inbouw

Ook kunt u kiezen voor een motorloze afzuigkap voor inbouw. Een inbouw afzuigkap wordt ingebouwd in uw keukenkastjes, waardoor deze haast onzichtbaar is. Zo heeft u geen last van vervelende luchtjes in uw keuken en geen storende afzuigkap in het zicht. Afzuigkaponline heeft verschillende inbouw afzuigkappen beschikbaar.

Afzuigkap met koolstoffilter

Het kan zijn dat u een koolstoffilter nodig heeft voor uw afzuigkap. Een koolstoffilter zorgt ervoor dat kookgeurtjes worden geneutraliseerd en de lucht in uw woning schoon blijft van stoffen en allergenen die vrijkomen tijdens het koken. Koolstoffilters moeten elke 1 á 2 jaar worden vervangen.

Afzuigkaponline biedt een ruim assortiment aan koolstoffilters van verschillende merken, zoals Kendo en Inlinea. De filters kunt u eenvoudig online bestellen en bij u thuis laten bezorgen.

Motorloze afzuigkappen van afzuigkaponline

Via Afzuigkaponline bestelt u eenvoudig uw motorloze afzuigkap. Wij leveren rechtstreeks vanuit ons magazijn, waardoor we u de laagste prijs kunnen bieden. Wij geven een laagste-prijsgarantie, omdat wij er zeker van zijn dat we de goedkoopste zijn. Vindt u het product ergens anders toch goedkoper? Dan krijgt u bij ons 10% korting op die prijs.

U kunt uw afzuigkap online bestellen en bij u thuis laten afleveren. Wilt u uw afzuigkap liever eerst even zien? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Den Bosch. Maak van tevoren even een afspraak door te bellen naar 073-2600052 of te mailen naar info@afzuigkaponline.nl. Heeft u vragen? Ook dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Airline 600 Motorloos Wit Airline 600 Motorloos Wit
  Aanbiedingsprijs € 84,95 Normale prijs € 169,00
 2. Airline 600 Motorloos zwart Airline 600 Motorloos zwart
  Aanbiedingsprijs € 84,95 Normale prijs € 169,00
 3. Airline 600 Motorloos RVS Airline 600 Motorloos RVS
  Aanbiedingsprijs € 84,95 Normale prijs € 169,00
 4. FOX 900 Motorloos FOX 900 Motorloos
  Aanbiedingsprijs € 119,00 Normale prijs € 199,00
 5. ctw 600 Motorloos Zwart ctw 600 Motorloos Zwart
  Aanbiedingsprijs € 124,00 Normale prijs € 199,00
 6. ctw 600 Motorloos RVS ctw 600 Motorloos RVS
  Aanbiedingsprijs € 124,00 Normale prijs € 199,00
 7. Gusto 900 zwart motorloos Gusto 900 zwart motorloos
  Aanbiedingsprijs € 124,94 Normale prijs € 219,00
 8. Gusto 900 motorloos Gusto 900 motorloos
  Aanbiedingsprijs € 124,94 Normale prijs € 219,00
 9. Opera 70 cm RVS motorloos Opera 70 cm RVS motorloos
  Aanbiedingsprijs € 129,95 Normale prijs € 239,00
 10. CTW 900 LED motorloos CTW 900 LED motorloos
  Aanbiedingsprijs € 144,00 Normale prijs € 299,00
 11. Ctw 90 zwart motorloos Ctw 90 zwart motorloos
  Aanbiedingsprijs € 144,95 Normale prijs € 249,95
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Loading...