Wandschouw afzuigkap


Bent u op zoek naar een wandschouw afzuigkap? Op Afzuigkaponline vindt u een ruim aanbod wandafzuigkappen. Kies de juiste breedte, de gewenste kleur en type. Plaats uw bestelling en wij gaan direct voor u aan de slag!

Bekijk onze verschillende merken, modellen en kleuren en bestel uw afzuigkap direct online.

Wat is een wandschouw afzuigkap?

Een wandschouw afzuigkap is een afzuigkap die u tegen de achterwand boven uw kookplaat monteert. Het is het meest verkochte model afzuigkap. Het voordeel hiervan is dat er altijd veel aanbod is. Daardoor heeft u de keuze heeft uit veel verschillende modellen, designs en kleuren. Heeft u een bepaalde keukenstijl, dan is het dus eenvoudig om daar een passende wandschouw afzuigkap bij te vinden.

Ook goed om te weten: de wandschouw afzuigkap is zowel geschikt voor normale afzuiging als voor recirculatie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een wandafzuigkap?

Een belangrijk voordeel van een schouwmodel afzuigkap is dat dit type in veel verschillende modellen verkrijgbaar is. Heeft u een zeer kleine of zeer grote keuken? Grote kans dat er een wandafzuigkap in de juiste maat en de gewenste stijl op de markt is. De wandafzuigkap is immers de klassieker onder afzuigkappen.

Wel is het bij een wandschouw afzuigkap belangrijk om voldoende ruimte op de muur vrij te hebben. U plaatst de kap namelijk tegen de muur aan. Heeft u een kookeiland, zonder muren? Dan is een wandafzuigkap minder geschikt. Dan kunt u beter een kiezen voor een eiland afzuigkap.

Waar op letten bij aanschaf?

Let er bij het kopen van een afzuigkap op dat deze goed matcht met de luchtafvoer in uw woning:

  • Woont u in een huis met een luchtafvoer naar buiten? Kies dan voor een afzuigkap met motor. Deze zorgt ervoor dat vieze geurtjes door de luchtafvoer pijp naar buiten worden geblazen.
  • Heeft u een woning met centraal afzuigsysteem, bijvoorbeeld in een appartementencomplex? In dat geval heeft u geen motor nodig: deze is al ingebouwd in het centrale systeem. Kies in plaats daarvan voor een motorloze afzuigkap.
  • Heeft u geen luchtafvoersysteem naar buiten? Kies dan voor een recirculatie afzuigkap. Deze zuivert de lucht en blaast schone lucht terug de ruimte in.

Welke afmetingen zijn er?

Een ander belangrijk punt bij het kopen van een afzuigkap is de afmeting. De kap moet goed boven de kookplaat passen. Over het algemeen passen een wandschouw afzuigkap 60 cm of wandschouw afzuigkap van 70 cm het beste bij kleine tot middelgrote keuken. Heeft een keuken met een groot fornuis, dan adviseren wij een wandschouw afzuigkap 80 cm of wandschouw afzuigkap 90 cm.

Welke verschillende modellen zijn er?

Binnen onze categorie wandafzuigkappen heeft u volop keuze uit verschillende modellen. Naast de klassieke wandafzuiger, kunt u ook kiezen voor een schuine afzuigkap. Deze hangt aan de wand en loopt schuin af. Het voordeel hiervan is dat u uw hoofd minder snel stoot. Vooral voor lange mensen is dit een ideale oplossing!

Het grootste deel van onze afzuigkappen is uitgevoerd in RVS. Heeft u een zwarte keuken en wilt u dat uw afzuigkap daar goed bij past? Kies dan voor een wandschouw afzuigkap zwart. Ook daarvan hebben we verschillende modellen, zoals de KTV 60 zwart en de Sonia 90 zwart.

Wandschouw afzuigkap van Afzuigkaponline

Heeft u de juiste afzuigkap voor uw keuken gevonden? Bestel hem eenvoudig online via onze shop. Plaats uw bestelling in het winkelmandje, rond uw aankoop af en wij gaan voor u direct aan de slag.

Wilt u onze afzuigkappen graag eerst in het echt bekijken? U bent van harte welkom in onze showroom in Den Bosch. Maak hiervoor van tevoren wel even een afspraak.

Al onze afzuigkappen bekijken? Op onze homepage kunt u het gehele assortiment zien ingedeeld in verschillende categorie├źn.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Of u nu op zoek bent naar een goedkope wandschouw afzuigkap of een luxer model: wij adviseren u graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 073-2600052 of per mail via info@afzuigkaponline.nl.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Loading...