tocht door afzuigkap

Heeft u het gevoel dat er tocht en kou door de afvoer van uw afzuigkap komt? Grote kans dat u gelijk heeft! Tocht uit de afzuigkap kan ontstaan doordat koude lucht van buiten via de afvoerbuis naar binnen stroomt. Dit kan gebeuren als er geen terugslagklep voor de afzuigkap is geplaatst. De tocht komt dan vanuit de dakdoorvoer, via de afzuigkap, het huis binnen.

 

Kou die het huis binnenkomt via de afzuigkap is een vervelend probleem. Gelukkig is dit vaak eenvoudig op te lossen. In deze blog vertellen we u hoe!

Wat kan ik doen tegen tocht in huis door de afzuigkap?

Er zijn meerdere dingen die u kunt doen tegen tocht uit de afzuigkap. In de meeste gevallen lossen deze maatregelen het probleem op:

 

  • Terugslagklep plaatsen
    De meest bekende oplossing is het plaatsen van een terugslagklep. Deze klep voorkomt dat kookdampen terug in de ruimte stromen en dat koude lucht van buiten naar binnen komt.
  • Gevelkap aan de buitenkant plaatsen
    Hoewel een terugslagklep het probleem vaak oplost, is dit niet altijd het geval. In deze situatie kan het nodig zijn om een kapje aan de buitenkant te monteren: een gevelkap. U monteert dit kapje over de afvoer van de gevel. Het kapje voorkomt dat kou en wind in de afvoerbuis waait.

Afzuigkap isoleren tegen de kou

Heeft u de bovenstaande oplossingen toegepast maar helpen ze niet of niet voldoende? Het isoleren van de afzuigbuis kan ook helpen tegen kou uit de afzuigkap. Het zorgt ervoor dat de kou uit de afzuigbuis minder snel de ruimte in komt.

 

Daarnaast is het goed om stil te staan bij eventuele andere oorzaken van kou in huis. Weet u zeker dat de kou in huis door de afzuigkap komt? Of zijn er andere onderdelen in de keuken (zoals bijvoorbeeld ramen of deuren) die niet goed afsluiten en isoleren? Is dit het geval, dan kunt u overwegen om tochtstrips aan te brengen en/of uw ramen te vervangen door HR++ glas.

Meer weten over afzuigkappen?

Na het lezen van deze blog weet u wat er aan de hand kan zijn als er tocht door de afzuigkap komt, en wat u kunt doen om dit op te lossen. Heeft u vragen of wilt u advies? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Afzuigkaponline is dé expert op het gebied van afzuigkappen.

 

We delen onze kennis en tips regelmatig via onze blog. Denk aan tips bij het uitkiezen van een afzuigkap, schoonmaaktips of een compleet stappenplan voor het maken van een afzuigkap afvoer naar buiten

 

Heeft u een nieuwe afzuigkap nodig? Op Afzuigkaponline vindt u een ruim aanbod met verschillende type afzuigkappen. Bestel uw afzuigkap voor 15:00 via de shop, en wij bezorgen ‘m de volgende werkdag bij u thuis!