welke afzuigkap

Heeft u een nieuwe afzuigkap nodig voor uw bestaande of nieuwe keuken? Er zijn ontzettend veel verschillende afzuigkappen, waardoor u door de bomen het bos misschien niet meer ziet. ‘Welke afzuigkap heb ik nodig?’ of ‘welke afzuigkap kan ik het beste kiezen?’ vraagt u zich misschien af.

 

In deze blog helpen we u met het kiezen van de juiste afzuigkap voor uw situatie.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een afzuigkap?

Bij het kopen van een nieuwe afzuigkap zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. Niet elke afzuigkap is namelijk geschikt voor elke woning of keuken.

 

Dit heeft met o.a. te maken met het type afzuigsysteem in uw woning. Het is belangrijk dat u de juiste afzuigkap voor uw afzuigsysteem kiest.

 

Heeft u een centraal afzuigsysteem, luchtafvoer naar buiten of helemaal geen afzuigsysteem? Het antwoord hierop is leidend voor de keuze van uw afzuigkap. Later in deze blog gaan we hier uitgebreider op in.

Hoe groot is uw keuken?

Welke afzuigkap voor uw appartement of woning het beste is, hangt ook af van de grootte en opstelling van uw keuken. In een kleinere keuken hebt u over het algemeen minder afzuigcapaciteit nodig dan bij een grote keuken. Kiest u een afzuigkap die te klein is voor uw keuken, dan worden de dampen niet goed afgevoerd. Ga dus altijd voor een afzuigkap die breder is dan uw fornuis.


Over het algemeen geldt dat bij een kleine keuken (kookplaat met 4 pitten of minder) een afzuigkap van 60 of 70 cm breed voldoende is. Bij een grotere keuken (met 5 à 6 pitten), is een afzuigkap van 80 of 90 cm de beste keus.

Welke afzuigkap moet ik hebben?

Hierboven benoemden we al dat het afzuigsysteem in uw woning leidend is voor de keuze van uw afzuigkap. Hieronder ziet u welke afzuigsystemen er allemaal zijn, en welk type afzuigkap daarbij past:

 

  • Centraal afzuigsysteem: sommige woningen zijn aangesloten op een centraal afzuigsysteem. Vooral bij appartementencomplexen of stadswoningen is dit vaak het geval. Geldt dit voor uw woning? Kies dan voor een van onze motorloze afzuigkappen. U bestelt ze eenvoudig via onze online shop!
  • Afvoer naar buiten: heeft u geen centraal afvoersysteem, maar wel een afvoerbuis naar buiten? Kies dan voor een van onze afzuigkappen met motor. De motor zorgt ervoor dat de dampen en kookluchtjes naar buiten verdwijnen.
  • Geen afvoersysteem: voor woningen zonder afvoersysteem is een recirculatie afzuigkap de beste keuze. Deze absorbeert dampen en vieze luchtjes, en blaast schone lucht terug uw keuken in. Een fijne oplossing!

Het aanbod van Afzuigkaponline

Bij Afzuigkaponline vindt u een ruim aanbod aan recirculatie afzuigkappen, motorloze afzuigkappen en afzuigkappen met motor. Maar ook binnen deze categorieën bestaan er nog verschillende varianten.

 

Wilt u de afzuigkap bijvoorbeeld wegwerken in uw keuken, zodat hij niet zo opvalt? Kies dan voor één van onze inbouw afzuigkappen of vlakscherm afzuigkappen

 

Bent u van plan de afzuigkap aan de achterwand van uw keuken te bevestigen? Ga dan voor een wandmodel afzuigkap of een schuine afzuigkap. Die laatste variant is vooral voor lange mensen een goede optie. De afzuigkap loopt schuin af, waardoor u niet bang hoeft te zijn om uw hoofd ertegenaan te stoten.

 

Heeft u een keuken met een kookeiland? Kies er dan voor om een eiland afzuigkap aan het plafond te bevestigen. 

Verschillende kleuren afzuigkappen

Bij Afzuigkaponline hebben we verschillende kleuren afzuigkappen in ons assortiment. Hieronder staat een opsomming van alle kleuren afzuigkappen die wij in ons assortiment hebben:

 

Koop uw afzuigkap bij Afzuigkaponline!

Heeft u na het lezen van deze blog een geschikte afzuigkap gevonden? U bestelt de kap eenvoudig online via onze webshop. Bestelt u uw afzuigkap voor 15:00? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende werkdag bij u thuis.

 

Heeft u vragen over onze afzuigkappen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 073-2600052 of per mail via info@afzuigkaponline.nl.