terugslagklep afzuigkap plaatsen

Overweegt u om een terugslagklep voor de afzuigkap te plaatsen? Hiermee zorgt u ervoor dat vieze luchtjes niet meer terugstromen in de ruimte. Vooral als u vaak last heeft van kookgeuren die in de keuken blijven hangen, kan dit een slimme oplossing zijn.

 

In deze blog leggen we uit waarom het soms nodig is om een terugslagklep voor de afzuigkap te monteren, én hoe u dit aanpakt.

Waarom terugslagklep afzuigkap plaatsen?

Hierboven benoemden we het al: kookgeuren die in uw woning blijven hangen. Het is natuurlijk niet fijn als u de spruitjes van gisterenavond nu nog steeds ruikt. Heeft u hier last van en wilt u dit probleem verhelpen? Dan is het verstandig om een terugslagklep voor uw afzuigkap aan te sluiten. Deze klep voorkomt dat geurtjes weer terug de ruimte in gaan. 

 

Bijkomend voordeel van het plaatsen van een terugslagklep is dat het tocht in de keuken kan verminderen. In de winter kan er namelijk koude lucht door de roosters komen. Door een terugslagklep te installeren verhelpt u dit probleem.

Hoe werkt een terugslagklep afzuigkap?

Een terugslagklep voor uw afzuigkap zorgt ervoor dat de lucht zich maar in één richting kan verplaatsen. De lucht kan daardoor alleen richting de afvoer stromen, en niet meer terug de ruimte in. Is er geen luchtverplaatsing, dan houden de ingebouwde veren de terugslagklep dicht.

Terugslagklep afzuigkap installeren

Vraagt u zich af hoe het plaatsen van een terugslagklep voor uw afzuigkap werkt? Volg de onderstaande stappen:

 

  • Wel of geen terugslagklep nodig?

Controleer eerst of u wel echt een terugslagklep voor uw afzuigkap nodig hebt. Verloopt uw afvoer via buitenmuurroosters? Dan is daar vrijwel altijd al een terugslagklep in verwerkt. Verloopt uw luchtafvoer via het dak? Bij een dakdoorvoer is het plaatsen van een terugslagklep wel nodig.

 

  • Waar terugslagklep afzuigkap plaatsen?

U plaatst de terugslagklep altijd aan het begin van de afvoerbuis. Dit doet u als volgt:

 

  • Maak de ingang naar de afvoerbuis open. Hoe dit werkt kan per soort afzuigkap verschillen;
  • Schuif de terugslagklep in de slang en monteer hem met een slangklem;
  • Maak de ingang naar de afvoerbuis weer dicht.

Alles over afzuigkappen bij Afzuigkaponline

Afzuigkaponline is dé expert op het gebied van afzuigkappen. Op onze website vindt u veel informatieve blogs over het plaatsen, schoonmaken en vervangen van afzuigkappen. Heeft u een nieuwe afzuigkap nodig? Dan kunt u deze via onze webshop bestellen. 

 

Heeft u vragen of wilt u advies? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op 073-2600052 of per mail via info@afzuigkaponline.nl. We helpen u graag verder!