Beste afzuigkap

Anno 2022 zijn er ontzettend veel verschillende afzuigkappen om uit te kiezen. Maar wat is nu de beste afzuigkap voor u? Om u daarbij te helpen, hebben we de verschillende afzuigkappen van het moment met elkaar vergeleken. Van wandschouw modellen tot aan witte of zwarte afzuigkappen.

Test afzuigkappen per type

Om te bepalen wat de beste afzuigkap is, beoordeelden we de verschillende types op:

 

  • Gebruikersgemak
  • Mogelijkheden (zoals verschillende afzuigstanden)
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Design

De varianten die op al deze aspecten het beste scoorden, hebben we in dit artikel op een rij gezet. Ook leest u wat de belangrijkste eigenschappen en voor- en nadelen van elk type afzuigkap zijn. Laten we eens kijken welke afzuigkappen het beste uit de test komen.

Beste afzuigkap 2022

  • Beste motorloze afzuigkap - CTW 800 LED motorloos 
  • Beste recirculatie afzuigkap - CTW 900 LED RVS
  • Beste inbouw afzuigkap - Inlinea 5200
  • Beste onderbouw afzuigkap - KT22 RVS
  • Beste wandschouw afzuigkap - Fantino 60
  • Beste RVS afzuigkap - KTM 600 RVS LED
  • Beste zwarte afzuigkap - Kendo Zwart 60 cm
  • Beste witte afzuigkap - TF 6000 Davoline wit

Beste motorloze afzuigkap

De bekendste afzuigkap is de motorloze afzuigkap. Deze afzuigkap werkt met een luchtafvoer naar buiten en heeft – zoals de naam al zegt – geen motor. U sluit de kap namelijk aan op het centrale afzuigsysteem van uw woning of appartementencomplex. Het voordeel hiervan is dat u dan geen ingebouwde motor nodig heeft.

 

Dit is dan ook meteen het nadeel van een motorloze afzuigkap. Heeft u geen centraal afzuigsysteem, dan kan hij zijn werk niet doen. Voor woningen zonder centraal afzuigsysteem adviseren wij daarom een afzuigkap met motor. Heeft u wel een centraal afzuigsysteem in uw woning, dan is een motorloze afzuigkap wel een goede keuze.

 

De CTW 800 LED motorloze afzuigkap is wat ons betreft de beste motorloze afzuigkap. Het is de ideale combinatie van optimaal gebruiksgemak, een strak design en een goede prijs. Deze kap is uitgevoerd in RVS, voorzien van LED verlichting aan de achterzijde en maakt vrijwel geen geluid.

 

CTW 800 LED motorloze afzuigkap

Specificaties CTW 800 LED motorloze afzuigkap

Motor Geen
Materiaal/Kleur RVS
Vetfilter 3 stuks 
Standen -
Lichtschakelaar Ja
Terugslagklep Nee
Verlichting LED

Beste recirculatie afzuigkap

Voor woningen zonder afvoer naar buiten is een recirculatie afzuigkap het meest geschikt. Deze afzuigkap zorgt zelf voor luchtcirculatie, waardoor u niet per se een luchtafvoersysteem nodig heeft. Het (vervangbare) koolstoffilter in de afzuigkap neemt alle geuren op en voorkomt dat deze weer terug in de keuken komen. Zo blijft uw woning fris, ook al heeft u geen afvoer naar buiten.

 

Het nadeel is dat een recirculatie vaak iets minder krachtig is dan een reguliere luchtafvoer afzuigkap. Daartegenover staat het voordeel dat een recirculatie afzuigkap in elke situatie toepasbaar is.

 

Bent u op zoek naar de beste recirculatie afzuigkap van 90 cm breed? De CTW 900 LED RVS komt bij ons als beste uit de test. Door de breedte van 90 cm is de kap ideaal voor de wat grotere keukens, bijvoorbeeld met 5 of 6 pitten.

 

De CTW 900 heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, een mooi neutraal design en is uitgevoerd in RVS. Op de hoogste stand levert hij een afzuigcapaciteit van 600 m³ per uur. De kap is ook voorzien van LED verlichting aan de achterzijde en heeft 3 verschillende afzuigstanden. Een zeer compleet model dus!

CTW 900 LED recirculatie afzuigkap

Specificaties CTW 900 LED RVS

Motor 600m3
Recirculatie mogelijk Ja
Geluidsniveau 42-63 dB
Materiaal/Kleur RVS
Vetfilter 3 stuks 
Standen 3
Lichtschakelaar Ja
Terugslagklep Ja
Verlichting LED

Tip: Lees meer over welke recirculatie afzuigkap het beste bij u past in onze blog 'beste recirculatie afzuigkap'  

 

Beste inbouw afzuigkap

Voor veel mensen is de afzuigkap een doorn in het oog. Heeft u geen zin in een opvallend model? Dan is een inbouw afzuigkap een goede optie voor u. Dit type afzuigkap wordt ingebouwd in uw keukenkastje, waardoor hij haast onzichtbaar is.

 

Het nadeel van een inbouw afzuigkap is dat het inbouwen wel wat vakmanschap vraagt: het is geen eenvoudige klus. Houd hier dus rekening mee wanneer u uw afzuigkap laat installeren.

 

Wilt u de beste inbouw afzuigkap van het moment kopen? Ga dan voor de Inlinea 5200. Deze afzuigkap heeft met een afzuigvermogen van 600 m³ per uur net wat meer vermogen dan vergelijkbare modellen in zijn klasse. De afzuigkap is 60 cm breed, waardoor hij ideaal is voor kleine tot middelgrote keukens.

 

Het systeem heeft drie afzuigstanden, ingebouwde verlichting en is ook geschikt om als recirculatie afzuigkap te gebruiken.

Inlinea 5200 inbouw afzuigkap

Specificaties Inlinea 5200

Motor 600m3
Recirculatie mogelijk Ja
Geluidsniveau 42-64 dB
Materiaal/Kleur RVS
Vetfilter 1 stuk
Standen 3
Lichtschakelaar Ja
Terugslagklep Ja
Verlichting LED

Beste onderbouw afzuigkap

Een ander soort model is de onderbouw afzuigkap. Dit type afzuigkap is vooral ideaal als u uw bestaande keuken gaat verbouwen en een nieuwe afzuigkap wilt installeren.

 

Het voordeel van een onderbouw afzuigkap is dat u de kap gemakkelijk onder uw keukenkastje monteert. Het nadeel is dat de kap iets opvallender is, omdat hij onder het keukenkastje uitsteekt.

 

De beste onderbouw afzuigkap? Als wij kijken naar prijs/kwaliteit verhouding, gebruikersgemak, mogelijkheden en design scoort de Appliance KT22 RVS het beste. De kap heeft een afzuigvermogen van 350 m³ per uur, een neutraal design en is 60 cm breed. Het systeem heeft 3 standen, een lichtschakelaar en aluminium vetfilters. 

KT22 RVS onderbouw afzuigkap

Specificaties KT22 RVS

Motor 350m3
Recirculatie mogelijk Ja
Materiaal/Kleur RVS
Vetfilter 2 stuks (afwasbaar)
Standen 3
Lichtschakelaar Ja
Verlichting LED

Beste wandschouw afzuigkap

De wandschouw afzuigkap is de meest populaire afzuigkap in Nederland en wordt direct aan de muur gemonteerd. De wandschouwkap is er in drie verschillende soorten: plat, schuin en standaard. Het schuine model wandschouw afzuigkap is het meest opvallende en het meest gekozen.

 

Over het algemeen zijn wandmodel afzuigkappen de duurste afzuigkappen. Om die redenen hebben we speciaal gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding bij de keuze voor de beste wandschouw afzuigkap.

 

Als we gaan kijken naar de prijs/kwaliteit, gebruiksgemak, design en mogelijkheden, dan scoort de Fantino 60 het beste op alle criteria. Deze kap heeft een afzuigcapaciteit van 500m3 per uur, een mooi design en u kunt zelf de hoogte van de kap instellen. Dit wandschouw model is 60 cm breed en heeft drie afzuigstanden. 

Fantino 60 wandschouw afzuigkap

Specificaties Fantino 60

Motor 500m3
Recirculatie mogelijk Ja
Geluidsniveau 38-64 dB
Materiaal/Kleur Zwart
Vetfilter 1 stuk
Standen 3
Lichtschakelaar Ja
Terugslagklep Ja
Verlichting LED

Beste RVS afzuigkap

Wilt u graag een afzuigkap van roestvrij staal, omdat het neutraal is en bijna in iedere keuken past? Dan is een RVS afzuigkap de ideale keuze. Een ander voordeel van een RVS afzuigkap is de lange levensduur van het materiaal.

 

De beste RVS afzuigkap van Afzuigkaponline is de KTM 600 RVS LED. Dit model heeft alles wat u verwacht van een afzuigkap tegen een scherpe prijs.

 

Het is een blok-schouw die voorzien is van LED verlichting aan de voorzijde. Met een afzuigcapaciteit van 600m3 per uur en een geluidsniveau van 42 - 65 dB is het een goede keuze wat betreft een RVS afzuigkap. De kap is tevens geschikt als recirculatie afzuigkap, alleen dan dient u wel los koolstoffilters te bestellen.

Specificaties KTM 600 RVS LED

Motor 600m3
Recirculatie mogelijk Ja
Geluidsniveau 42-65 dB
Materiaal/Kleur RVS
Vetfilter 2 stuks
Standen 3
Lichtschakelaar Ja
Terugslagklep Ja
Verlichting LED

Beste zwarte afzuigkap

Heeft u een zwarte keuken en bent u op zoek naar de beste zwarte afzuigkap? Dan is de Kendo Zwart 60 cm het model dat bij uw keuken past!

 

Deze afzuigkap heeft een zeer scherpe prijs/kwaliteit verhouding en een maximale afzuigcapaciteit van 450m3 per uur. Hierdoor heeft hij meer vermogen dan vergelijkbare modellen in zijn klasse.


De kap heeft drie standen en een maximaal geluidsniveau van 65 dB, al is dit meestal lager. De Kendo is 60 cm breed en geschikt voor de wat kleinere keukens. Hij beschikt ook over handige LED verlichting aan de achterzijde van de kap.

Kendo 60 cm zwarte afzuigkap

Specificaties Kendo Zwart 60 CM

Motor 450m3
Recirculatie mogelijk Ja
Geluidsniveau 32-65 dB
Materiaal/Kleur Zwart
Standen 3
Lichtschakelaar Ja
Verlichting LED

Beste witte afzuigkap

Een witte afzuigkap past perfect in een moderne, witte keuken. Door de combinatie van een witte keuken en witte afzuigkap wordt het interieur van uw keuken een geheel.

 

De beste witte afzuigkap van 2022 is volgens Afzuigkaponline de Appliance TF 6000 Davoline wit. Deze afzuigkap is een vlakscherm model en past dankzij het neutrale design in bijna iedere keuken.

 

De kap is voorzien van drie verschillende standen en heeft een maximale afzuigcapaciteit van 388m3. Het model heeft een geluidsniveau tussen de 42 – 64 dB. Daarnaast is het mogelijk deze kap om te bouwen naar een recirculatie model.  

Appliance TF 6000 Davoline afzuigkap wit

 

Specificaties TF 6000 Davoline wit

Motor 388m3
Recirculatie mogelijk Ja
Geluidsniveau 42-64 dB
Materiaal/Kleur Wit
Vetfilter 2 stuks
Standen 3
Lichtschakelaar Ja
Terugslagklep Ja
Verlichting LED

Direct bestellen of advies?

Na het lezen van dit artikel weet u wat de beste variant per type of kleur afzuigkap is. Echter hangt het uiteraard ook van uw persoonlijke voorkeuren af welk model afzuigkap het beste voor u is. Wilt u hier advies over? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten adviseren u graag over alle afzuigkappen.

 

Heeft u de juiste afzuigkap voor uw keuken al gevonden? Plaats dan direct een bestelling via onze shop. Bestelt u op werkdagen voor 15:00, dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis!