beste recirculatie afzuigkap

Een recirculatie afzuigkap is een ideale oplossing voor huizen of appartementen zonder luchtafvoersysteem. Bent u benieuwd welke recirculatie afzuigkap het beste is? Wij deden de test!

Wat is een recirculatie afzuigkap?

Voordat we ingaan op de beste recirculatie afzuigkappen van dit moment, is het goed om te weten wat een recirculatie afzuigkap precies is.

 

Simpel gezegd is een recirculatie afzuigkap een afzuigkap zonder afvoer. In plaats daarvan werkt de afzuigkap met een (verwisselbaar) koolstoffilter. Dit filter absorbeert koolstofdeeltjes en geuren en blaast de gefilterde, schone lucht weer terug in de ruimte.

Waarom een recirculatie afzuigkap?

Het voordeel van een recirculatie afzuigkap is dat u ‘m niet hoeft aan te sluiten op een afvoersysteem. Om deze reden is een afzuigkap met recirculatie voor elke woning toepasbaar. Dus ook voor nieuwbouwwoningen of appartementen zonder luchtafvoer.

Wat is het beste: afzuigkap met recirculatie of normale afzuiging?

Als u op zoek bent naar een krachtige afzuigkap, welke afzuigkap is dan beter? Over het algemeen geldt dat een luchtafvoer afzuigkap krachtiger is dan een recirculatie afzuigkap.

 

Toch komen er tegenwoordig steeds meer recirculatie afzuigkappen op de markt die niet onderdoen voor een luchtafvoer afzuigkap. Heeft u geen luchtafvoer naar buiten, dan is een recirculatie afzuigkap altijd de beste keus.

Wat is de beste afzuigkap?

Wat de beste afzuigkap is, hangt af van de aspecten waarop u de kap beoordeelt. Daarom vergeleken we de verschillende afzuigkappen op meerdere aspecten, zoals gebruikersgemak, geluidsniveau, design en prijs/kwaliteit verhouding. Laten we eens kijken welke recirculatie afzuigkap het beste scoort op elk aspect.

Beste budget recirculatie afzuigkap

TF Davoline

Als beste budget recirculatie afzuigkap komt de TF 6000 Davoline vlakscherm afzuigkap het beste uit de test. Dit is een RVS afzuigkap met een uitschuifbaar scherm die eenvoudig onder het keukenkastje te monteren is. De Davoline heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, een neutraal design en past daardoor in vrijwel iedere keuken.

 

De kap is 60 cm breed, heeft een RVS greep en een sterke turbo motor met drie verschillende standen. Voor de prijs die je voor deze afzuigkap betaalt, is het een zeer compleet model.

Meest gebruiksvriendelijke afzuigkap

Gusto 600 RVS

Een recirculatie afzuigkap die uitblinkt in eenvoud en gebruiksvriendelijkheid is de Gusto 600 RVS. Deze wandschouw afzuigkap is 60 cm breed en heeft een afzuigcapaciteit van maar liefst 650m³ per uur.

 

De bedieningsknoppen van de Gusto 600 zijn simpel. Hij is uitgerust met drie verschillende standen en een bedieningsknop voor de verlichting. Een goede recirculatie afzuigkap met weinig poespas, maar wel met uitstekende prestaties!

 

Goed om te weten: de Gusto 600 is eenvoudig in hoogte verstelbaar bij de installatie. De ideale hoogte voor de meeste keukens is 65 cm boven de kookplaat. Wilt u weten hoe hoog de recirculatie afzuigkap in uw keuken moet komen te hangen? Lees onze blog ‘Wat is de juiste hoogte voor een afzuigkap?’. In deze blog leggen we u stap voor stap uit hoe u de hoogte voor uw afzuigkap bepaalt.

Beste stille recirculatie afzuigkap

Sonia 900

Wilt u een afzuigkap die zo min mogelijk geluid maakt? Dan is de Sonia 900 de beste afzuigkap voor u. Deze afzuigkap heeft een geluidsniveau van 24 decibel op de laagste stand, tot 65 decibel op de hoogste stand. Op zijn hoogste stand levert hij een afzuigcapaciteit van 600m³ per uur.

 

De Sonia is 90 cm breed, heeft LED verlichting aan de achterkant en is uitgerust met afwasbare metaal-filters die het kookvet opvangen. Een zeer complete én stille afzuigkap!

Afzuigkap met het mooiste design

KTM 600 RVS Digitaal LED

De recirculatie afzuigkap met het mooiste design is wat ons betreft de KTM 600 RVS Digitaal LED. Deze blok-schouw afzuigkap is erg populair vanwege zijn uiterlijk en prestaties. Het oog wil ook wat, toch?

 

De kap is 60 cm breed, voorzien van drie standen en heeft een mooie minimalistische afwerking met strakke lijnen. Hierdoor komt de KTM 600 goed tot zijn recht in een keuken met een moderne uitstraling. De LED spotverlichting aan de voorzijde maakt deze afzuigkap extra stijlvol.

Houd ook rekening met andere factoren

Na het lezen van deze blog weet u welke recirculatie afzuigkappen het beste uit de test komen op gebruikersgemak, prijs/kwaliteit verhouding, geluidsniveau en design.

 

Natuurlijk hangt het ook van andere factoren af welke recirculatie afzuigkap de beste keus voor u is. Zo is het ook belangrijk dat u rekening houdt met de gewenste afzuigkap voor uw keuken. In een grote keuken (met 5 of 6 kookpitten) heeft u namelijk meer afzuigcapaciteit nodig dan in een kleine keuken.

 

Bedenk ook op welke plek en op welke manier u de afzuigkap wilt installeren. Wilt u de afzuigkap in uw keukenkastje wegwerken? Ga dan voor een inbouwmodel. Wilt u vooral dat de afzuigkap makkelijk te installeren is? Dan is een vlakscherm afzuigkap ideaal.

Direct bestellen via onze shop

Heeft u de juiste recirculatie afzuigkap voor uw keuken gevonden? Plaats direct een bestelling via onze webshop.

 

Twijfelt u nog of heeft u vragen over de verschillende modellen of merken? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Bel naar 073-2600052 of mail naar info@afzuigkaponline.nl. Wij helpen u graag verder!