Afzuigkap stinkt

Valt het u op dat uw afzuigkap stinkt? Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk van die vervelende geur af zijn. Afzuigkaponline is specialist op het gebied van afzuigkappen.

 

In deze blog vertellen we u wat u kunt doen om van die vervelende geur uit uw afzuigkap af te komen: hoe vindt u de oorzaak, en hoe lost u het weer op? Laten we eens kijken.

Waarom stinkt mijn afzuigkap?

Het stinken van een afzuigkap kan van verschillende oorzaken hebben. Meestal gaat het om een van de volgende:

 

  • Het koolstoffilter van de afzuigkap stinkt

Heeft u een recirculatie afzuigkap die werkt met koolstoffilters? Dan is het belangrijk om deze filters regelmatig te vervangen. Zodra de koolstoffilters van de afzuigkap verzadigd zijn, verliezen ze namelijk hun werking. Doet u dit niet, dan gaat uw recirculatie afzuigkap stinken. In de blog 'Koolstoffilter afzuigkap vervangen' leest u hoe u de koolstoffilters vervangt en hoe vaak dit nodig is.

 

  • De roosters van de afzuigkap zijn vies

Door de roosters van uw afzuigkap los te halen en schoon te maken lost u dit probleem op. Hier vindt u een stappenplan om de roosters schoon te maken.

 

  • Er is vuil opgehoopt in de afzuigkap

In dit geval is het nodig om de afzuigkap volledig schoon te maken of te ontvetten. In dit stappenplan leest u hoe u het schoonmaken van de afzuigkap.

 

Waar kan een afzuigkap allemaal naar stinken?

Er kunnen meerdere nare luchtjes uit een afzuigkap komen. Dat kan verschillende redenen hebben. Soms stinkt een afzuigkap naar rook of riool. Echter komt dit niet heel vaak voor.

 

Wat wel vaak voorkomt is dat afzuigkappen naar eten ruiken. Heeft u bijvoorbeeld vis gegeten, dan kan het zijn dat de visgeur nog een paar dagen in huis blijft hangen. Dit komt doordat de geur en vetten van de vis aan de roosters of aan de binnenkant van de kap blijven hangen. Hierdoor stinkt de afzuigkap naar vis.

 

Hetzelfde principe geldt als de afzuigkap stinkt naar vet. De vetten die vrijkomen tijdens het koken stijgen op, en blijven op de afzuigkap plakken. Het is daarom belangrijk om de afzuigkap regelmatig te ontvetten.

Wat te doen tegen stinkende afzuigkap?

Hierboven las u al welke oplossingen er zijn om stank uit uw afzuigkap te verwijderen. We zetten de oplossingen nog een keer op een rij:

 

Blijft uw afzuigkap stinken? Bekijk ons assortiment!

Blijft uw afzuigkap stinken nadat u de verschillende oplossingen hebt geprobeerd? Dan kunt u overwegen om een nieuwe afzuigkap aan te schaffen.

 

Op Afzuigkaponline.nl vindt u een compleet assortiment afzuigkappen tegen voordelige prijzen. We hebben diverse soorten en modellen in ons assortiment, zoals een afzuigkap zwart van kleur of een afzuigkap wit van kleur. Bestelt u voor 15:00, dan bezorgen wij uw bestelling de dag erna bij u thuis.

 

Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies? Onze specialisten adviseren u graag. Neem contact met ons op via info@afzuigkaponline.nl of 073-2600052.