Motor afzuigkap schoonmaken

Een afzuigkap met motor is een fijne oplossing voor huizen zonder centraal afvoersysteem. De motor zorgt ervoor dat vuil, vet en luchtjes uit uw keuken verdwijnen.

 

Wilt u dat de motor goed blijft werken? Dan is het belangrijk om de motor van de afzuigkap regelmatig goed schoon te maken. Hieronder leest u hoe dit werkt en welke stappen u moet volgen.

Stappenplan: hoe motor afzuigkap schoonmaken?

De motor van de afzuigkap schoonmaken is een klus waarbij u voorzichtig te werk moet gaan. De motor is een kwetsbaar onderdeel en mag niet nat worden. Hierdoor kan de motor namelijk kapot gaan.

 

Is de motor van uw afzuigkap kapot of heeft hij zijn beste tijd gehad? Dan is het tijd om de motor van uw afzuigkap te vervangen.

 

Is de motor van uw afzuigkap nog prima in orde, dan is het verstandig om ‘m regelmatig (voorzichtig) schoon te maken. Zo voorkomt u dat het vet op de motor van afzuigkap ophoopt en dat het vet er vanaf lekt. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1) Verwijder de roosters

Om bij de motor van de afzuigkap te komen verwijdert u de afzuigkap roosters. Hier komt veel vuil en vat op terecht, dus het is aan te raden om deze ook goed schoon te maken. Hoe u dit doet leest u in de blog Roosters afzuigkap schoonmaken.

2) Binnenkant afzuigkap schoonmaken

Nu ziet u de binnenkant van de afzuigkap. Gaat u de motor van de afzuigkap schoonmaken, dan is het verstandig om gehele binnenkant schoon te maken. Hoe u de binnenkant van de afzuigkap schoonmaakt, leest u in de blog ‘Binnenkant afzuigkap schoonmaken’.

3) Vet van de afzuigkap (motor) verwijderen

In, op en rondom de afzuigkap komt veel vuil en vet terecht. Dit geldt ook voor de motor. U wilt voorkomen dat het vet in de motor terecht komt. Hoe krijgt u vet van de afzuigkap motor af?

 

  • Haal de stekker uit het stopcontact zodat de motor uit staat;
  • Pak een microvezel doek en bespuit deze met ontvetter en eventueel een klein beetje water. Let op dat u de doek niet te nat maakt. Lichtvochtig is beter;
  • Wrijf voorzichtig met de doek over de motor en verwijder op deze manier het vet.

Onderhoudstips van onze specialisten

Na het lezen van deze blog weet u hoe u de motor van de afzuigkap schoon en vetvrij maakt.

 

Wilt u meer tips over het vervangen van de motor, het schoonmaken van de binnenkant van de kap of het reinigen van de roosters? Klik via de linkjes in de tekst door naar het desbetreffende stappenplan.

Ontdek ons assortiment

Is uw motor of afzuigkap toe aan vervanging? In onze shop vindt u diverse modellen. Plaats een bestelling via onze online shop of neem contact op met onze klantenservice. De specialisten van Afzuigkaponline helpen u graag verder.