Wat is een motorloze afzuigkap

Een motorloze afzuigkap – de naam zegt het al – is een afzuigkap zonder motor. Met andere woorden: de afzuigkap werkt op mechanische ventilatie. Het aansluiten van een afzuigkap zonder motor is simpel: u sluit de afzuigkap aan op het centrale afzuigsysteem in uw woning. Vervolgens zorgt het centrale afzuigsysteem ervoor voor dat vieze luchtjes uit de keuken verdwijnen.

Hoe werkt een afzuigkap zonder motor?

Een belangrijk voordeel van een motorloze afzuigkap is dat u geen motor in de keuken nodig hebt die lawaai maakt. Het centrale afzuigsysteem ventileert continu. Dus ook als uw afzuigkap niet aan staat. Dit zorgt ervoor dat de lucht in uw woning continu wordt ververst en vervelende luchtjes snel verdwijnen. Wel zo prettig!

Wanneer koopt u een motorloze afzuigkap?

Een afzuigkap zonder motor is geschikt voor woningen met een centraal afzuigsysteem. Meestal is dit systeem standaard ingebouwd bij appartementen, flats of geschakelde woningen. Als deze aansluiting er al zit, adviseren wij u om voor een motorloze afzuigkap te kiezen. U kunt zelf met een beetje technische kennis uw afzuigkap aansluiten op het centraal afzuigsysteem.

 

Wanneer u geen centraal afzuigsysteem heeft is een motorloze afzuigkap niet geschikt. Een motorloze afzuigkap werkt namelijk niet zonder centrale luchtafvoer. Kies in dit geval voor een afzuigkap met motor of voor een recirculatie afzuigkap.

Voor- en nadelen motorloze afzuigkap

Hierboven benoemden we al de belangrijkste voordelen van een motorloze afzuigkap: hij maakt weinig lawaai en zorgt voor een continue ventilatie. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voor- en nadelen.


Voor de volledigheid hebben we ze voor u op een rij gezet:

Voordelen motorloze afzuigkap

  • Weinig lawaai;
  • Continue ventilatie;
  • Makkelijk aan te sluiten ;
  • Meestal goedkoper dan een afzuigkap met motor;
  • Verbruikt geen energie.

Nadelen motorloze afzuigkap

  • Alleen geschikt als u een centraal luchtafvoersysteem in uw woning heeft;
  • De afzuigcapaciteit afhankelijk van de centrale luchtafvoer in uw woning. In enkele gevallen kunt u de kracht zelf regelen via het centrale afzuigsysteem.

Verschillende types en maten

Op Afzuigkaponline vindt u motorloze afzuigkappen in verschillende types en maten:

Motorloze RVS afzuigkap

Een veel verkocht model is de wandschouw afzuigkap Airline 600 Motorloos RVS. Deze afzuigkap met mechanische ventilatie heeft een strakke vormgeving en is uitgevoerd in RVS. Ook is de kap uitgevoerd met verlichting en kunt u de hoogte van de kap zelf instellen.


De afzuigkap is 60 cm breed en is geschikt voor kleine keukens. Heeft u een middelgrote of grote keuken? Kies dan voor een iets groter model, zoals de CTW 800 LED motorloos (80 cm breed) of de CTW 900 LED motorloos (90 cm breed).

Gusto 900 motorloos

Zwarte motorloze afzuigkap

Heeft u een zwarte keuken en wilt u een motorloze zwarte afzuigkap die hierbij matcht? Kies dan voor een afzuigkap in een zwarte uitvoering, zoals de CTW 600 Motorloos Zwart, de Gusto 900 Zwart Motorloos of de Airline 600 Motorloos Zwart. Alle drie de modellen zijn uitgevoerd met een schouw en ingebouwde verlichting.


De Airline en CTW zijn beide 60 cm breed en geschikt voor kleine keukens. Heeft u een grote keuken? Kies dan voor de Gusto: deze heeft een breedte van 90 cm breed.

CTW 600 motorloos zwart

Direct bestellen of advies?

Na het lezen van dit artikel weet u wat een motorloze afzuigkap is, wat de voor- en nadelen zijn en wanneer dit type afzuigkap geschikt is. De juiste afzuigkap in onze shop gevonden? Bestel deze dan direct online en wij bezorgen hem bij u thuis.


Gaat u de afzuigkap zelf installeren? Hier leest u hoe het aansluiten van een afzuigkap werkt.


Heeft u vragen of wilt u advies over afzuigkappen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.