Stilste afzuigkap

Een afzuigkap zorgt ervoor dat kookgeuren en dampen niet in uw keuken blijven hangen. Dat is fijn, maar het zorgt vaak wel voor herrie. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook stillere afzuigkappen op de markt.

 

Overweegt u om een stille afzuigkap te kopen? Om u te helpen, hebben we de top 5 beste en stilste afzuigkappen voor u op een rij gezet!

Stille afzuigkappen vergelijken

We hebben de onderstaande selectie gemaakt door verschillende afzuigkappen te vergelijken op de belangrijkste criteria. Hierbij keken we naar:

 

  • Het decibelbereik: hoe lager (in dB), hoe stiller de afzuigkap. Voor uw beeldvorming: een stille afzuigkap heeft een geluidsniveau van gemiddeld 30 decibel op de laagste stand. Ter vergelijking: het geluidsniveau van een gesprek ligt meestal rond de 60 tot 65 decibel.
  • Afzuigcapaciteit: hoe hoger (in m³ per uur), hoe sneller geurtjes uit de keuken verdwijnen;
  • Prijs/kwaliteitverhouding;
  • Design.

Top 5 stilste afzuigkappen

Binnen de top 5 stilste afzuigkappen komen diverse type- en afmetingen afzuigkappen voorbij. Hierdoor zal er voor u altijd een geschikte tussen zitten!


De stilste afzuigkappen volgens Afzuigkaponline zijn:

 

  1. Gusto 900 motorloze afzuigkap
  2. Sonia 900 recirculatie afzuigkap
  3. Gusto 600 RVS 60 cm breed
  4. Arte CT 90 cm breed
  5. TF Davoline Inbouw Afzuigkap

1. Gusto 900 motorloze afzuigkap

Stipt op één staat de Gusto 900 motorloze afzuigkap. En dat is niet zo gek: want het is vrijwel altijd de motor die het meeste lawaai maakt. Een motorloze afzuigkap werkt zonder motor en is daardoor een hele stille afzuiger.


U sluit een motorloze afzuigkap aan op het centrale afzuigsysteem van uw woning. Doordat dit systeem de afzuiging regelt, is een luidruchtige motor overbodig. Wilt u liever een zwarte uitvoering? Kies dan voor de Gusto 900 motorloze afzuigkap zwart.

Gusto 900 motorloos

2. Sonia 900 recirculatie afzuigkap

Heeft u geen centraal afzuigsysteem in huis? Dan is een recirculatie afzuigkap een goed alternatief voor een motorloze afzuigkap. De stilste recirculatie afzuigkap uit ons assortiment is de Sonia 900.

 

Deze stille afzuigkap van 90 cm breed heeft op zijn stilste stand slechts een geluidsniveau van 24 decibel en een afzuigcapaciteit van 600m³ per uur. Het beste van twee werelden!  

Sonia 900

3. Gusto 600 RVS 60 cm breed

De beste stille afzuigkap voor een kleine keuken is wat ons betreft de Gusto 600 RVS. Deze stille afzuigkap is 60 cm breed, wat deze ideaal maakt voor kleinere keukens. Op de laagste stand bereikt de Gusto 600 een geluidsniveau van slechts 37 decibel met een maximale afzuigcapaciteit van 600m³ per uur.

 

De afzuigkap heeft een neutraal design dat goed te combineren is met verschillende keukenstijlen. Ook de prijs-kwaliteit verhouding van deze RVS afzuigkap is goed. Voor een relatief lage prijs, heeft u een zeer complete stille afzuigkap.

Gusto 600 RVS

4. Arte CT 90 cm breed

Voor grotere keukens adviseren we een afzuigkap die minimaal 80 cm of 90 cm breed is. Een geluidsarme afzuigkap die in deze categorie het beste uit de test komt is de Arte CT 90. Deze afzuigkap is 90 cm breed en het decibelbereik op de laagste stand is slechts 36 dB.


De kap is uitgerust me een motor en levert een afzuigcapaciteit van 600m³ per uur. Een ander aspect waarop deze stille afzuiger uitblinkt is design. De combinatie van glas en RVS geeft de Arte CT 90 een moderne en chique uitstraling.

Arte CT 90

5. TF Davoline Inbouw Afzuigkap

Op basis van de criteria ‘prijs-kwaliteitverhouding’ selecteerden we de TF 6000 Davoline. Deze vlakscherm afzuigkap is wat ons betreft ideaal als u een nieuwe afzuigkap wilt aanschaffen, maar een beperkt budget hebt. De Davoline is - zeker gezien de prijs - een zeer complete afzuigkap met een goede afzuigcapaciteit en relatief laag geluidsniveau (48 dB).

 

Heeft u een witte keuken en wilt u een witte afzuigkap? Dan is het goed om te weten dat u de TF 6000 Davoline ook in het wit kunt bestellen.

TF 6000 Davoline

Direct bestellen via Afzuigkaponline

Zoals u leest is er voor elk type keuken een stille afzuigkap te vinden. Heeft u de juiste afzuigkap gevonden? Een afzuigkap kopen doet u direct via onze webshop.  

 

Heeft u al een afzuigkap en wilt u deze stiller maken? Dit kan op de volgende manieren:

 

  • Zet de afzuigkap op een lagere stand voor een langere tijd. Het duurt in dit geval wel iets langer voordat alle dampen uit de keuken zijn. Maar de afzuigkap maakt wel een stuk minder lawaai;
  • Maak de afzuigkap strakker vast (indien mogelijk): hierdoor komt er minder geluid van de motor vrij;
  • Heeft u een afzuigkap met motor die ook geschikt is voor recirculatie? Overweeg dan om de afzuigkap hiervoor in te stellen. In dit geval voert de afzuigkap de dampen niet af naar buiten, maar reinigt hij deze zelf en blaast hij schone lucht terug de ruimte in. U heeft hiervoor wel koolstoffilters nodig. U bestelt deze in onze webshop.

Advies van een specialist

Heeft u vragen of wilt u advies bij het kopen van een stille afzuigkap? Onze specialisten denken graag met u mee. Bel of mail ons gerust op 073-2600052 of info@afzuigkaponline.nl.